adidas F50 adizero | Yenilikler


2010 Dünya Kupası'ndan bu yana 5. nesili piyasaya henüz çıkan adidas F50 adizero serisinin son versiyonu bize oldukça hafif ve çarpıcı tasarımıyla kışkırtıcı bir krampon sunuyor.

Adizero modelleriyle gerek tekstil ürünlerinde gerekse ayakkabılarında mümkün olduğunca ağırlıklardan kurtulma yolunu seçen Adidas son nesil ürünlerinde de bu olguyu devam ettiriyor. Çivisiz modelinin toplam ağırlığı 160 gr olan F50'de kullanılan malzemeler de değişikliğe gidilmiş.

Değişikliklere biraz yakından bakalım:


TASARIM

Model, her zaman olduğu gibi düzgün bir üst yüzeye sahip. Ayakkabının yan bölümlerine "Ghost" olarak adlandırdıkları bir tasarım eklenmiş. Bu tasarım yakından çok hoş durmasa da yeşil saha üzerinde oldukça güzel gözüküyor. Tasarımda en önemli değişiklik Adidas'ın 3 çizgisinde. Önceki modellerde ön bölüme uygulanan 3 çizgi topuğa dikey olarak taşınmış ve topukta yer alan adidas logosu iç bölüme alınmış.

PERFORMANS

Önceki versiyonlarında birden fazla malzeme kullanılan yüzey bu kez Hybridtouch denilen tek bir malzemeden imal edilmiş. Hybridtouch ile her koşulda daha iyi top kontrolüne imkan veren bir teknoloji sunulmuş.

En büyük yenilikse kramponun tabanında. Arka bölümdeki diş sayısı 3'e indirgenmiş ve ön bölümde ayak şekline simetrik bir diş dizilimi oluşturulmuş. Ön bölümde ana dişlerin yanına ikincil dişler oluşturularak zemine daha iyi tutunan ve hızlanmayı kolaylaştıran bir yenilik sağlanmış. 

Ayrıca son f50'de birkaç kez giyildikten sonra rahatsızlık veren iç astara da el atılarak kramponun içi de daha rahat hale getirilmiş. Böylece daha hafif ve daha rahat bir krampon üretilmiş. 


Farklı renk seçenekleri de bulunan yeni nesil f50 kışkırtıcı tasarımların son halkası. . .

PAYLAŞ:

Herkese merhaba, ben pertev! Futbol dünyasındaki teknolojik yenilikleri ve piyasaya çıkan tüm ürünler hakkında herşeyi ilk önce siz öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Keyifli okumalar...

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum girerek fikrinizi bizimle paylaşın...